Hotlabs

In een Hotlab wordt radioactieve stof aan een niet radioactieve stof gekoppeld. De producten die in het Hotlab worden gemaakt of verwerkt, worden aan een patiënt toegediend. Dit betekent dat volgens GMP richtlijnen gewerkt moet worden en volgens de richtlijn radionuclide laboratoria (1994 van VROM). 

 

Bouwkundige afwerking van een hotlab

CCG Belgium heeft een cleanroom concept ontwikkeld dat rekening houdt met deze richtlijnen. De wand in het CCG-3 systeem wordt opgebouwd met een Metal Stud structuur met meervoudige beplating van duurzame gipsplaat, bekleed met Trespa Virtuon 3 mm en ronde RVS of gepoedercoate profielen voor de wand/wand en wand/plafond overgangen.

 

Loodvoorziening in wanden

De integratie van technische componenten en kozijnen is volledig uitgedetailleerd waardoor luchtdichtheid is geborgd en het geheel goed te desinfecteren is. Bij het werken met radioactieve stoffen worden daar waar nodig de wanden en transportmiddelen van lood voorzien. De verwerking van lood in de wanden vraagt om extra aandacht voor de detaillering bij kozijnen en integratie van techniek.

 

Goederensluizen

Transportmogelijkheden worden gecreëerd door in de wand doorgeefkasten of goederensluizen te integreren en deze indien noodzakelijk stralingswerend uit te voeren.