Cleanrooms

Farmaceutische en biotechnologische productie en onderzoeksruimtes zijn stofarme ruimtes waar biologische verontreiniging niet mag voorkomen. Deze ruimtes zijn ingedeeld naar een ISO stofklasse. In de ISO 14644 zijn de internationale afspraken vastgelegd betreffende de bouw, het gebruik en het schoonhouden van cleanrooms. 

 

Cleanroom concept

CCG Belgium heeft een cleanroom concept ontwikkeld dat rekening houdt met deze wensen en eisen.

De wand in het CCG-3 systeem wordt opgebouwd met een Metal Stud structuur met meervoudige beplating van duurzame gipsplaat, bekleed met Trespa Virtuon 3 mm en ronde RVS of gepoedercoate profielen voor de wand/wand en wand/plafond overgangen. De integratie van techniek en kozijnen is volledig uitgedetailleerd waardoor luchtdichtheid en desinfecteren maximaal voorzien zijn. Transportmogelijkheden worden gecreëerd door in de wanden geïntegreerde doorgeefkasten of goederensluizen.

 

Cleanroom plafond en vloer

Voor het plafond kan gekozen worden voor een systeemplafond voorzien van ingesealde akoestische panelen of een Metal Stud plafond met CCG cleanroom coating of Trespa Virtuon 3 mm voor een maximale luchtdichtheid.

De vloer wordt afgewerkt met een hoogwaardige PVC of een epoxygietvloer en een vlak in de wand geïntegreerde plint,

in- en uitwendige 3 D hoeken en een naar 0 aflopende deuraansluiting.

 

Vaste inrichting van een cleanroom

De vaste inrichting van de cleanroom wordt geproduceerd met Trespa Virtuon of Trespa Toplab en vlak in de wand geïntegreerd. Holle ruimtes, slecht reinigbare naden en moeilijk bereikbare delen worden daarbij vermeden.

Kasten worden naar het plafond toe afgewerkt zodat deze geen stof of “tijdelijke” goederen verzamelen.

Accessoires zoals klompenrekken, dispensers en overstapbanken completeren de ruimtes.