Centrale Sterilisatie Afdelingen

Op de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) van een ziekenhuis of farmaceutisch bedrijf worden hulpmiddelen gesteriliseerd en steriel verpakt. Door dit proces wordt de chemische, fysische en microbiologische veiligheid van de hulpmiddelen gegarandeerd. De werkwijze op de CSA stelt specifieke eisen aan de logistiek, luchthuishouding en bouwwijze. In de ruimte voor inpakken, ontladen en opslaan moet de luchtkwaliteit minimaal overeenkomen met ISO klasse 8. Naast de luchthuishouding stelt dit ook eisen aan de bouwkundige kwaliteit van wanden, vloeren en plafonds.

 

CSA concept

CCG Belgium heeft een concept ontwikkeld dat rekening houdt met deze wensen en eisen. De wand in het CCG-3-systeem wordt opgebouwd met een Metal Stud structuur met meervoudige beplating van duurzame gipsplaat bekleed met Trespa Virtuon 3 mm en ronde RVS of gepoedercoate profielen voor de wand/wand en wand/plafond overgangen. De integratie van techniek en kozijnen is volledig uitgedetailleerd waardoor luchtdichtheid en reinigbaarheid maximaal voorzien zijn.

 

Vloeren en plafonds

Voor het plafond kan gekozen worden voor een systeemplafond voorzien van ingesealde akoestische panelen. De vloer wordt afgewerkt met een hoogwaardige PVC of een epoxygietvloer en een vlak in de wand geïntegreerde plint, in- en uitwendige 3D hoeken en een naar 0 aflopende deuraansluiting.