BSL3 faciliteiten

BSL3 faciliteiten zijn in hoge mate luchtdicht, zelfs bij hoge onder- of overdruk. De ruimtes en de daarin verwerkte materialen zijn bestand tegen regelmatige desinfectie met bijvoorbeeld waterstofperoxide (VHP), chloor of alcohol. De bouwkundige structuur is bestand tegen hoge piekbelasting in de luchtdruk. De BSL3 faciliteiten van CCG Belgium voldoen aan de richtlijnen in bijlage 4 van het reglement GGO.

 

Slimme details

Door het dubbel gescheiden wandsystemen met meervoudige raamkozijnen en aangepaste deurkozijnen is iedere ruimte afzonderlijk te reinigen en bij een calamiteit in één ruimte kan in de overige ruimtes het proces normaal voortgang vinden. De integriteit en luchtdichtheid van wanden en plafonds wordt verkregen door het toepassen van hoogwaardige materialen en slimme details. Materialen zoals Trespa Virtuon, RVS en gepoedercoat staal worden in het CCG BSL3 concept toegepast.

 

Wanden en plafonds

De wand in het CCG-BSL3 systeem bestaat uit een dubbel gescheiden regelwerk met meervoudige beplating van duurzame gipsplaat waarvan de onderlinge naden zijn afgekit met Dow Corning siliconenkit. De beplating wordt vervolgens bekleed met Trespa Virtuon 3 mm. Het plafond in een BSL3 omgeving is een dubbel beplaat Metal Stud plafond, eveneens bekleed met Trespa Virtuon 3 mm, volledig luchtdicht gekit. De hoeken tussen wand/wand en wand/plafond worden afgewerkt met een kwartrond RVS hoekprofiel en een 3D bovenhoek. De vloer wordt bekleed met een hoogwaardige PVC of een epoxygietvloer en afgewerkt met een vlak in de wand geïntegreerde plint, in- en uitwendige 3 D hoeken en naar 0 aflopende deuraansluiting.

 

Luchtdichtheid bij hoge onder- of overdruk

Aansluiting van techniek in wanden en plafonds, deur- en raamkozijnen maar ook de wand/wand en wand/plafond overgangen zijn zodanig gedetailleerd dat deze een maximale luchtdichtheid bij een optimale reinigbaarheid garanderen. Het CCG BSL3 concept is getest op de integriteit en luchtdichtheid bij een onderdruk van 675 Pascal en een overdruk van 500 Pascal.