Bereidingsapotheken

Bereidingsapotheken produceren medicamenten onder zeer strikte procedures. De productie vindt plaats in cleanrooms met een ISO classificatie. Bij het ontwerp en de realisatie van een bereidingsapotheek worden zeer hoge eisen gesteld aan de luchtdichtheid en de reinigbaarheid als ook aan de logistiek en toegankelijkheid.

 

Bouwkundig concept

CCG Belgium heeft een concept ontwikkeld dat rekening houdt met deze wensen en eisen. De wand in het CCG-3 systeem wordt opgebouwd met een Metal Stud structuur met meervoudige beplating van duurzame gipsplaat bekleed met Trespa Virtuon 3 mm en ronde RVS of gepoedercoate profielen voor de wand/wand en wand/plafond overgangen. De integratie van techniek en kozijnen is volledig uitgedetailleerd waardoor luchtdichtheid en reinigbaarheid maximaal voorzien zijn. Doorgeefmogelijkheden worden gecreëerd door in de wanden geïntegreerde doorgeefkasten.

 

Plafond en vloer in een apotheek

Voor het plafond kan gekozen worden voor een systeemplafond voorzien van ingesealde akoestische panelen of een Metal Stud plafond met CCG cleanroom coating voor een maximale luchtdichtheid.

De vloer wordt afgewerkt met een hoogwaardige PVC of een epoxygietvloer en een vlak in de wand geïntegreerde plint, in- en uitwendige 3D hoeken en een naar 0 aflopende deuraansluiting.

 

Vaste inrichting van de apotheek

De vaste inrichting van de apotheek wordt geproduceerd met Trespa Virtuon of Trespa Toplab en vlak in de wand geïntegreerd. Holle ruimtes, slecht reinigbare naden en moeilijk bereikbare delen worden daarbij vermeden. Kasten worden naar het plafond toe afgewerkt zodat deze geen stof of "tijdelijke" goederen verzamelen. Accessoires zoals klompenrekken, dispensers en overstapbanken completeren de ruimtes.